Ostatnio oglądam sobie taki mały serialik "Greek". Przewijał się tam wątek, w którym chłopak [ Będący gejem ] zastanawiał się jak i komu ze swojego domu [ Braterstwa studenckie ] powiedzieć kim na prawde jest.
Po oglądnięciu kojelnych odcinków zastanowiło mnie jak ja bym zareagował. Z jaką reakcją moich znajomych spotkałaby się taka osoba, gdyby nagle pojawiła się w pokoju i powiedziała "Jestem gejem". Chciałbym wierzyć że byłaby to reakcja spokojna i chciałbym wierzyć że sam przyjąłbym taką wiadomość ze zrozumieniem i akceptacją.
Jak jest z wami. Jak zachowalibyście się w tej sytuacji?
to zależy od tego, jak bardzo jesteśmy otwarci na świat i przeróżne jego wariacje. Sama znam paru gejów i niegdy nie miałam z tym problemu...Zazwyczaj nie mamy wpływu na naszą orientację
Ostatnio edytowany przez cleYton (2008-06-02 13:38:51)
No CleYton jest wyjątkowo światową osobą, osobiście nie znam nikogo kto szczerze i w prost powiedziałby że jest gejem czy lesbijką. Osobiście zareagowałbym przedewszystkim mocnym niedowierzaniem. Mam do gejów dość specyficzne podejście- mianowicie, nie chce ich palić na stosie, ale też nie chce mieć zbyt bliskich kontaktów z nim bez uprzedniego wsadzenia sobie korka w tyłek. No cóż może myśle stereotypowo, ale nawiązując kontakty z kolesiami czułbym się bardzo niefajnie mając pewną obawę że koleś może na mnie lecieć. To tyle ^^
Prosze bez ironii nie jestem swiatowa osoba, ale po paru miesiacach pobytu w Anglii zrozumialam, ze geje i lesbijki nie sa narodowym kataklizmem. Pomysl sobie, Misiek, czy ty masz ochote na seks z kazda dziewczyna jaka na oczy ujrzysz?? Zaloze sie, ze nie
widzisz... taka sama sytuacja jest z gejami . Homoseksualista nie bedzie mial ochoty na seks z toba tylko dlatego, ze jestes mezczyzna. Uwierz mi.... Korek w tylku nie bedzie potrzebny